« terug naar vorige pagina

Avond-, nacht en weekenddienst

De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de Huisartsenpost Zwolle e.o. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen in de regio samen.

Openingstijden

Iedere werkdag van 17.00-08.00 uur, op zaterdag, zondag en feestdagen (24 uur/dag) is de huisartspost geopend.

Huisartsenpost Zwolle
Dr.van Heesweg 2
8025 AB Zwolle
tel.0900-3336333. (0,15p.min.)

Hier is ook de Apotheekpost: 038-4556227

Afspraken

Bel altijd vooraf voor het maken van een afspraak. Houdt bij het maken van en afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Rekening

Voor consulten en visites in de avond- nacht en weekenddienst, kan het zijn dat u een rekening ontvangt van de centrale huisartsenpost.

U ontvangt een rekening wanneer:

  • u niet staat ingeschreven bij één van de huisartsen die deelneemt aan de Huisartsenpost. U dient de rekening direct contant te betalen (een pinautomaat is aanwezig).
  • uw zorgverzekeraar niet is aangesloten bij Vecozo. Op http://www.vecozo.nl/web (onder het kopje ‘Overzicht zorgpassen’) kunt u zien of uw zorgverzekeraar bij Vecozo is aangesloten.
  • uw verzekeringsgegevens onjuist of niet bij ons bekend zijn. In dit geval kunt u de rekening met de juiste gegevens aan ons retour zenden.

Wanneer bel ik de huisartsenpost?

U belt met de Huisartsenpost voor spoedeisende hulp in de avond-, nacht- en weekenduren. Spoed staat bij de Huisartsenpost voor een ziekte of letsel waarbij een eerste onderzoek of behandeling om medische redenen niet kan worden uitgesteld tot het eerstvolgende spreekuur van de eigen huisarts. De doktersassistent staat u te woord en bepaalt in overleg welke hulp noodzakelijk is. U krijgt een advies. Dit kan zijn:

  • een zelfzorgadvies
  • een verwijzing naar het spreekuur van uw eigen huisarts
  • een afspraak op de Huisartsenpost, waar een huisarts u kan onderzoeken
  • een afspraak voor een (spoed)visite door een huisarts bij u thuis. De doktersassistent kan in overleg met een huisarts alsnog besluiten een ambulance naar u toe te sturen.